Over mij

“De ander willen helpen komt voort uit mijn maatschappelijke betrokkenheid.”

Ik geloof in de combinatie van praten en bewegen. Zelf heb ik mogen ervaren dat fysiek bewegen emotionele processen ondersteunt. Daarom: praten én boksen.

Ik vind het erg belangrijk dat een coach zonder oordeel kan luisteren, zich kan verplaatsen in de cliënt maar tegelijkertijd het overzicht houdt, de uitgestoken hand is die de cliënt pakken kan. Daarnaast kan ik helemaal blij worden als ik aan het eind van een traject samen met een cliënt terugkijk en zie welke stappen hij/zij heeft gezet. Dat het vermogen tot groei helemaal uit henzelf is gekomen. Het maakt me dankbaar als ik het vertrouwen krijg om daar een steentje aan bij te dragen.

De ander willen helpen komt voort uit mijn maatschappelijke betrokkenheid. Ik wil de wereld beter achterlaten. Voor mezelf en voor anderen. Daarom wil ik graag iets betekenen voor mensen die vastlopen, zodat zij verder kunnen groeien.

 

Ik ben Hanneke Leguijt

Adviezen geven en de ander verder helpen, zodat die ander verder kan groeien. Dat is de rode draad in mijn werkzame leven.
Dat heb ik 25 jaar bij de Rabobank gedaan als Specialist Financiële Logistiek. Samen met de klant verkende ik de mogelijkheden op het gebied van zakelijk betalingsverkeer en gaf advies.

Mijn manier van werken is persoonlijk, doelgericht en praktisch. Mijn klanten waren dan ook dik tevreden met mijn advies op maat en probleemoplossend vermogen.

“Ik sta voor een persoonlijke, doelgerichte en praktische aanpak van werken.”

Ook binnen de Rabobank werd er vaak een beroep gedaan op mijn vermogen om naar de mens te kijken en niet (alleen) naar het probleem. Daarom heb ik een basisopleiding tot coach gedaan.

Een reorganisatie in 2018 zette me aan het denken. Ik was toe aan een volgende stap. Ik zegde mijn baan op en begon aan een tweetal opleidingen: een opleiding tot mediator en een vervolgopleiding tot coach, de laatste bij Carianne Ros en Nelleke de Wit van TotalBalance.

TotalBalance is een landelijk netwerk van christelijke coaches. Tijdens die opleiding kwam ik in aanraking met boksen als manier om emoties te verwerken. Als amateur sporter in kickboksen sprak me dat aan!

De volgende stap was een specialisatie bij Berend Oosterhuis van de Bokscoaching Academy en daarna een opleiding bij de Nederlandse Boksbond om mijn certificaat tot Boksfit-instructeur te halen.

Ook ben ik gecertificeerd trainer Rots en Water. Dit is een Psychofysieke training voor jongens en meisjes waarbij er gewerkt wordt aan lichaamsbewustzijn – emotioneel bewustzijn – zelfbewustzijn. Psychofysiek werken betekent dat via fysieke oefeningen, psychosociale vaardigheden worden aangeleerd. Door afwisseling van actie en reflectie wordt de vertaalslag van de oefensituatie naar de praktijk gemaakt.

Na de basistraining volgde ik de specialisatie werken met psychosociaal trauma en weerbaarheid voor meisjes en vrouwen.