Groepstraject Trauma,

Ontdek je veerkracht

Dit traject is bedoeld voor jou als je een ingrijpende, eenmalige traumatische gebeurtenis hebt meegemaakt. Denk aan een ongeluk, overval, aanranding of verkrachting, mishandeling of het overlijden van een geliefde. Waarschijnlijk sta je op de wachtlijst voor psychologische hulp.

Een ingrijpende gebeurtenis heeft zoveel impact op je leven: Je kan ervaren dat je niet tot rust komt, “aan” staat, altijd alert en gespannen. Herinneringen of flarden daarvan blijven door je hoofd spelen. Door triggers kan je in een angst of paniekaanval terecht komen, je aanrakingen helemaal niet prettig vindt of dat je geheugen je in de steek laat, leren of andere dagelijkse dingen momenteel niet meer lukken of heel veel energie kosten. De rest van de wereld leeft gewoon door en jij lijkt even stil te staan, dan kan enorm eenzaam zijn.

Maar je bent niet de enige die ingrijpende dingen heeft meegemaakt. Er zijn ervaringsgenoten die ook zoeken naar houvast en de moed om door te gaan na een trauma. Deze training combineert groepsbijeenkomsten met persoonlijke gesprekken. Delen van je persoonlijke verhaal hoeft niet tijdens de groepsbijeenkomsten, daar zijn de persoonlijke coachgesprekken voor bedoeld.

Want we werken in een groep, en toch ook weer niet. Hoe zit dat?

Als groep doen we bv gezamenlijk ontspanningsoefeningen, krijg je informatie over wat er in je lichaam gebeurd tijdens en na trauma, je zenuwstelsel. Behandelen we belangrijke zaken zoals omgaan met triggers en glimmers, dagroutines en nog veel meer. Vervolgens is er elke keer een verwerkingsopdracht of zijn er reflectievragen over het onderwerp van die bijeenkomst, deze doe je voor jezelf.

Je gaat dus naar huis met kennis, bewustwording en handvatten voor jouw persoonlijke situatie.

Naast de groepsbijeenkomsten zijn er een aantal persoonlijke 1 op 1 (boks) coachgesprekken. In die gesprekken staat jouw persoonlijke situatie centraal, kunnen emoties worden verwerkt door te boksen, je verwerkingsopdrachten besproken of andere dingen waar je tegenaan loopt.

Praktisch

Het groepstraject bestaat uit zes groepsbijeenkomsten en drie persoonlijke gesprekken:

 

Week Activiteit
Week 1 Persoonlijk gesprek (intake)
Week 2,3,4 Groepsbijeenkomsten
Week 5 Persoonlijk gesprek
Week 6,7,8 Groepsbijeenkomsten
Week 9 Persoonlijk gesprek

Locatie: Rotterdam of Barendrecht

Inschrijven gaat via de website van Be Positive Training, klik voor data en inschrijven op onderstaande knop

Voor de mensen om je heen

Neem ook eens een kijkje op de website bepositive.training. Hier staat een training d.m.v. een webinar die bedoeld is voor de mensen om je heen. Dan wordt aan hen uitgelegd wat er door de ingrijpende gebeurtenis in jouw hoofd en lichaam gebeurt en hoe ze jou het beste kunnen ondersteunen hierin.