Bokscoaching

Wat is bokscoaching?

Bokscoaching is een bewezen en effectieve manier van coachingsgesprekken en boksoefeningen.

Bewegen heeft invloed op je brein. Dat brein is verbonden met je emoties en met je lichaam. Bokscoaching helpt je met omgaan met en verwerking van heftige emoties (traumaverwerking), geeft groei in zelfvertrouwen en zelfkennis, en biedt perspectief en richting. Je wordt gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan.

We kijken tijdens de coachingsgesprekken naar wat je nodig hebt om weer balans te vinden, naar eventuele mogelijkheden tot verandering en we zoeken naar nieuwe kansen

Na een coachingstraject:

  • kun je beter met emoties omgaan
  • heb je meer zelfvertrouwen
  • is je weerbaarheid groter
  • kun je beter omgaan met veranderingen

Hoe ziet een gesprek eruit?

Wij geloven dat leren en ontwikkelen effectiever en sneller gaat door ervaringsleren: leren door te doen. Dus niet alleen maar leren via taal, maar ook door andere hersengebieden te activeren. Zo betrekken we meerdere zintuigen bij dit leerproces. Ervaringen brengen ontwikkeling en groei, vooral als je je bewust bent van jezelf tijdens die ervaringen. Je gaat jouw rol ontdekken (en verbeteren) in de dingen die gebeuren.

Bokscoaching is niet ‘Wij gaan lekker boksen en dan praten we erover’. Wij gaan op zoek naar wat jou belemmert terwijl je beweegt. Inzicht en verwerking is het doel met boksen als middel.

Trauma

Als je hulpvraag te maken heeft met een trauma dan is het gebruikelijk dat ik niet de enige hulpverlener ben. Vaak zijn er al gesprekken met een psycholoog en is er bijvoorbeeld EMDR toegepast. Maar alleen praten is niet altijd voldoende, de emoties die in het lichaam zijn opgeslagen en soms door triggers of angst- en paniekaanvallen nog naar boven komen, mogen ook verwerkt. Dan kan bokscoaching een mooie aanvulling zijn op je hersteltraject.

Groepstraject traumaverwerking

Sta je op een wachtlijst voor hulp, maar wil je in de tussentijd niet stilstaan? Overweeg dan het groepstraject traumaverwerking.

Wil je investeren in jezelf?

Maak dan een afspraak voor een telefonisch kennismakingsgesprek (gratis en vrijblijvend) om te bekijken wat (boks)coaching voor jou kan betekenen.