Workshop

Workshop Weerbaarheid

Speciaal voor meisjes en vrouwen (15 jaar en ouder)

Helaas komt het regelmatig voor dat we het doelwit zijn van mensen die het niet zo goed met ons voor hebben en uit zijn op onze eigendommen of grensoverschrijdend gedrag vertonen. In Nederland heeft 45% van de vrouwen één of meerdere keren te maken gehad met grensoverschrijdend fysiek of seksueel geweld. Dat zijn schokkende cijfers en de gevolgen voor slachtoffers zijn groot. Een hulpverleningstraject na zo’n ervaring is vaak nodig, ik zie de gevolgen dagelijks bij mijn cliënten in m’n coachpraktijk.

Dit is de reden dat ik deze workshop ben gaan ontwikkelen en deze uiteindelijk heel realistisch en praktisch is geworden omdat de onderwerpen aansluiten bij wat meisjes en vrouwen aan grensoverschrijdend gedrag meemaken op straat, in het openbaar vervoer, tijdens het uitgaan, sporten of op het werk.

Kan ik garanderen dat na het volgen van deze workshop je nooit meer iets zal overkomen? Nee, dat is niet realistisch. Wél ben je na het volgen van de workshop verbaal, mentaal en fysiek weerbaarder geworden. Alerter op signalen en situaties waardoor je geen onvoorbereid potentieel slachtoffer bent, maar een tegenstander.

Het eerste gedeelte van de gaat over:

  • je eigen mindset
  • de mindset van de aanvaller/belager
  • leren luisteren en vertrouwen op je intuïtie

In het tweede gedeelte gaan we actief aan de slag met:

  • houding en stem
  • oefenen van diverse zelfverdedigingstechnieken
  • ga je je eigen kracht voelen door actief aan de slag te gaan

UNIEK! Wat deze training onderscheid van veel andere weerbaarheidstrainingen en zelfverdedigingscursussen is de voorlichting over de mindset van een mogelijke aanvaller/belager. Welke trucs en manipulatie er ingezet worden om je vertrouwen te winnen en hoe je dat kunt leren herkennen.

De training duurt 2,5 uur inclusief een korte pauze. De kosten van deze training zijn 35 euro per deelnemer, inclusief gebruik materialen.

Zoals een dief eerder zal inbreken bij een huis waar een raam openstaat, zo zoekt een dader naar iemand die niet op haar hoede is. Daarom is deze workshop gericht op preventie.

Stel zelf je gewenste workshop samen!

Voor scholen, verenigingen en bedrijven

Een workshop bij Be Positive Bokscoaching is altijd een combinatie van boksen én ontwikkelen. Ze worden vaak gegeven op scholen, aan verenigingen of bedrijven. De ervaringen van de deelnemers zijn zeer enthousiast en positief!

Het thema en tijdsduur van de workshop kiest u zelf, bijvoorbeeld: Basis boksen +

  • Weerbaarheid
  • Grenzen aangeven
  • Persoonlijke groei, kernkwaliteiten

Indien gewenst verzorgen wij de locatie, boksmaterialen, gezonde snack & drinken.
Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met u op om de mogelijkheden met u door te spreken