Bokscoaching

Wat is bokscoaching?

Bokscoaching is een bewezen en effectieve manier van coachingsgesprekken en boksoefeningen.

Bewegen heeft invloed op je brein. Dat brein is verbonden met je emoties en met je lichaam. Bokscoaching helpt je met omgaan met en verwerking van heftige emoties (traumaverwerking), geeft groei in zelfvertrouwen en zelfkennis, en biedt perspectief en richting. Je wordt gestimuleerd om zelf aan de slag te gaan.

We kijken tijdens de coachingsgesprekken naar wat je nodig hebt om weer balans te vinden, naar eventuele mogelijkheden tot verandering en we zoeken naar nieuwe kansen

Na een coachingstraject:

  • kun je beter met emoties omgaan
  • heb je meer zelfvertrouwen
  • is je weerbaarheid groter
  • kun je beter omgaan met veranderingen

Soms kom je in je leven een stop-bord tegen. Dat kan omdat je zelf bent gestopt omdat je met een gewoonte of eigenschap wil breken, of doordat je even niet meer weet wat je wil met je baan of omdat je op zoek bent naar motivatie om door te gaan.
Het kan ook zomaar zo zijn dat je door omstandigheden tot stilstand bent gebracht. Denk hierbij aan ontslag, ziekte of scheiding.

De bedoeling van een stopbord in het verkeer is dat je tot stilstand komt en op dat moment goed om je heen kijkt voordat je weer verder gaat. Zo is dat in het echte leven ook. Als je tot stilstand bent gekomen, dan is dat het moment om even om je heen te kijken, te reflecteren. Dan wordt stilstand “werk in uitvoering”!